sjdglhsg

Arbetsgivarfrågor

 

Anställningen ingående: Det som menas med att bli anställd är att man gör någonting för ett företag eller privat person. När någon blir anställd gör man ett muntligt eller skiftligt avtal men  kollektivavtalet säger att ett anställningsbevis måste göras.

 

Anställningen upphör: För att säga upp en anställd krävs det att man ska ha något skäll till det. Tex arbetsbrist och personliga skäl kan vara några orsaker.

Det finns regler om skyldighet för arbetsgivare att informera arbetaren och berätta för den personens fackliga organisation innan anställningen upphör.

 

Arbetsmiljö: Det är arbetsgivaren som ansvarar för att det ska vara en bra arbetsmiljö, även kolla så att det är en bra arbetsmiljö och att personalen trivs.

 

Diskriminering: I Sverige finns det en lag som förbjuder diskriminering på arbetet. Lagen täcker bland annat dessa grupper: religion, sexuell läggning, kön, ålder och funktionshinder.

 

Semester: Man har rätt till fem veckors betald ledighet. Det är arbetsgivaren som bestämmer när sommarsemestern ska vara. Om man har än 20 dagars ledighet kan man spara resten utav ledigheten till ett annat tillfälle.

 

Tjänstledighet   


RSS 2.0